Sinds 1970 is fotografie één van mijn hobby’s. Eerst analoog, vooral natuur-, landschap-, vakantie- en familiekiekjes.

Vanaf 2008 fotografeer ik digitaal. Bij aanschaf van de eerste spiegelreflex werd mijn aanpak serieuzer. Via enkele fotocursussen heb ik mijn basiskennis digitale fotografie op peil gebracht. Nu ben ik al weer zo’n 8 jaar lid van fotoclub Den Dungen. Ook hier kun je de kennis en techniek rond het fotograferen steeds verbeteren.

Mijn huidige camera is een Canon EOS 7D met diverse lenzen.  Ik leg me vooral toe op het fotograferen van objecten, architectuur, flora en fauna. Foto’s worden door mij niet of nauwelijks bewerkt. Dit dwingt mij tijdens het fotograferen goed te kijken naar de compositie, lijnen, lichtval, vlakverdelingen en instellingen.

Ik wil fotograferen wat ik zie en dit natuurgetrouw vastleggen. Het mooiste vind ik om er met een aantal clubleden op uit te trekken en later het resultaat met elkaar te bespreken.

Hierdoor kun je jezelf als fotograaf verder ontwikkelen.

Veel kijkplezier!!